vineri, 17 octombrie 2008

Inglishmen in Bucharest





&












&




spot de Ogilvy Romania pentru WWF



&






Mustard e o noua agentie de publicitate, agentie care a ajuns la etatea de o luna si un pic.
Un timp Mustard a functionat ca partener strategic si creativ pentru Paprika.
De curand functioneaza si ca agentie independenta, cu cativa clienti ( ca Praktiker, Special Olympics ) si 6 oameni. Printre ei Logan Fisher (foto dreapta), Creative Director la Mustard, cu experienta, tineti-va bine, la McCann Erickson Londra, Fallon London si Naked Communications, Londra. :D. Si, ( sfatul ramane valabil) Gil Lang (foto stanga), Strategic Planner & Business Director la Mustard, cu experienta la Imperial Majesty Cruise Miami si Crispin Porter&Bogusky ( Miami).

Cum Gil era in Miami, am stat de vorba cu Logan, undeva prin Romana, intr-o dupa amiaza de vineri cam ca asta. Despre motivele pentru care a ales Romania ca loc de trait si despre aparitia agentiei Mustard, a mai aparut aici :

http://www.jurnalul.ro/articole/135883/import-creativ--axa-publicitara--miami-londra-bucuresti


Logan ne –a mai spus despre rolul lui de cool-kid si implicarea din postura de consultant/trend-setter in campanii pentru Coca-Cola si Reebok, despre cum a lasat cursurile pentru a fugi in cluburi unde a inceput sa mixeze, despre cum a mixat mai departe designul, fotografia, moda de lux, publicitatea si muzica, si tot asa pana a ajuns in 2003 sa mixeze in cluburuile din Bucuresti. Captivat de atmosfera si de .. oameni, Logan isi deschide in 2006 un atelier de creatie ( named SECTOR 7 ) platforma prin care a putut colaborara cu Romtelecom si Amigo.. Avand conexiuni printre artistii romani de underground, vizual si audio, care intre timp insa s-au mai si afirmat (D J Radoo is one of his favourites), si o perceptie asupra tinerilor, asupra evolutiei modului lor de viata ( life-style cum s-ar zice), perceptiilor si culturii lor ( mai ales a ceea ce se numeste cultura urbana), Logan va miza mult in campaniile pe care le va coordona la Mustard, pe aceste ingrediente.


Aici o parte de dialogul cu Logan, in engleza, pentru ca mix – ul nu dauneaza deloc sanatatii :


E’s : Which is the lesson that you learned at Naked and at Fallon London ?
Logan :Creating the right environment was one thing I learnt at Fallon. Fallon was
my first proper job in advertising, and at that time you couldn't wish to be in a better agency. The energy and culture of the place squeezed the very best out of you. It was like stepping into the ultimate creative place where you just smiled and thought to yourself "YES!". At Naked i learnt that it takes a diverse mix of different people to create something unique. Constantly exploring avenues of communication, taking what was cutting edge and fresh, and giving it a direction.

E’s : Which are the cultural trends in youth culture, in Romania ?
Logan: We're seeing Romanian youth being influenced by trends from outside the country now. You know, you've got the indie thing, the club kids, the
skaters etc. It's interesting how a few things influence like minded people
in different countries to now dress the same way. Before the internet
subcultures were more demographically formed, now strings of events,
individuals, and brand's influences can be felt resonating to like minded
tribes of people all over the world. In London it's just more extreme, it's
louder and busier and you have to morph into a more extreme form to get
noticed/stand out/set yourself apart. The Hipster is a case in point, a
global sub-culture. This is what sub-culture has become. There is no real
underground anymore, it's not allowed time to form into something radically
different before it gets picked up on, and blown wide open.


E’s : Is a romanian brand that you prefer and that you would like to work for ?
Logan :Many romanian brands have now become challenger brands. Mustard would like to work with these companies, offering targeted creative and strategic solutions for them to communicate effectively against the big international players.

joi, 16 octombrie 2008

Honda si miturile castiga aur la Golden Drum






Pentru agentia Cohn&Jansen/Ashley&Holmes solutia vizuala spectaculoasa a adus un premiu de aur, un Golden Drum, in Slovenia, la Portoroz.
Printurile ne arata ca miturile sunt partea de permanentza care isi gaseste forma pretutindeni, chiar si in urbanul contemporan. Cred ca solutia estetica isi are sursa in practica tatuajului raspandita printre motociclisti..Desigur, tratata aici la un nivel superlativ.

Premiul a fost luat in cadrul categoriei : Press
Clientul : InterMotorcycle
Echipa : Andrei Cohn – Creative Director & Art Director, Adrian Dragan – Copywriter si Florin Ghergu – Ilustrator.

luni, 13 octombrie 2008

Golden Drum 2008



Pe scurt, in topul primelor agentii de la Portoroz se afla : Saatchi&Saatchi (locul 3), Leo Burnett&Target (locul 6) si Publicis (locul 10, la egalitate de puncte cu agentia ruseasca Saatchi&Saatchi. In rest, cate un Golden Drum intersant au luat Publicis, Propaganda si 101 Worldwide Romania. 101 Worldwide Romania a mai marcat si cu un Silver Drum luat pentru campania "Power to the people" ( foto )pentru Buget consulting. Agentia Utopium sparge si ea gheatza luand un Golden Silver pentru lucrarea "The Guitar" facuta pentru Radio Transilvania LBM.

Saatchi&Saatchi Romania, in afara de locul al treilea a mai castigat un trofeu special, Golden Drum - Grand Prix, pentru printul "1961 Man" ( brand Procter&Gamble)..

Voi reveni cu alte postari cu mai multe lucrari premiate la Portoroz..Pentru ca premii de aur si argint au mai luat si agentiile care au mai punctat si in alte dati si care au deja vizibilitate precum : Cohn&Jansen, OgilvyOne Advertising, Grey Bucharest, Next Advertising, TBWA/Merlin.

Pana una alta e bine ca sunt agentii noi care confirma afara si agentii care la Golden Drumul de anul acesta au stat intr-un con de umbra ( McCann Ericksson, chiar si Leo Burnett, GMP..)