vineri, 18 aprilie 2008

5 mai - Ziua Barbatului, initiativa legislativa

Peste 50.000 de români au semnat deja ca susţinători ai iniţiativei legislative care propune declararea zilei de 5 mai ca Ziua Bărbatului şi proclamarea Zilei Femeii şi Zilei Bărbatului sărbători legale. Potrivit Constituţiei României, pentru ca un proiect legislativ să intre pe lista dezbaterilor din Parlament sunt necesare 100.000 de semnături, provenite din minim 15 judeţe ale ţării.
Proiectul legislativ a fost lansat de Organizaţia Bărbaţilor din România (OBR) şi este sprijinit de marca de bere Bergenbier. Campania de strângere de semnături a fost demarată în urmă cu două săptămâni, după primirea avizului Consiliului Legislativ şi publicarea în Monitorul Oficial.
“În numai două săptămâni am reuşit să strângem jumătate din numărul minim de semnături necesar pentru a depune acest proiect legislativ în Parlament. Am văzut interesul tuturor în a înţelege această iniţiativă şi dorinţa de a contribui direct la consfinţirea ei. Entuziasmul, implicarea oamenilor sunt cele mai grăitoare dovezi că acest proiect legislativ are un fundament clar în conştiinţa publicului român”, declară Paul Ghiţiu, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Bărbaţilor din România.
Şi site-ul dedicat al campaniei, dezvoltat de Bergenbier, www.ziuabarbatului.ro, a înregistrat un număr record de vizitatori – peste 130.000 în două săptămâni. Site-ul le propune vizitatorilor să militeze şi să semneze adeziuni pentru proiectul de lege ce susţine ca Ziua Bărbatului să devină zi liberă. Totodată aici poate fi găsită harta locaţiilor unde pot fi găsite echipele care strâng semnături, dar şi opţiunea descărcării unui formular destinat tuturor celor care doresc să participe la strângerea de semnături.

2 comentarii:

mihai331 spunea...

cred ca sunt lucruri mai importante de facut in tara asta decat sa declaram ziua barbatului.
Dar poate ca asta ajuta la punerea unui semn de egalitate intre sexe.. ? :)

Mihnea spunea...

Intrebarea e urmatoarea: pe langa publicity stunt-ul aferent, s-a realizat? S-a mai auzit ceva? :)